16 Ekim 2022 Pazar

Almanya da insanlar kamuya açık yerlerde de çıplak dolaşabiliyorlar.

 Parklarda ve havuzlarda kıyafetsiz dolaşıyorlar

Avrupa’nın en çok ziyaret edilen ülkelerinden biri olan Almanya, Türklerin de yoğunlukta yaşadığı yerler arasında. Müzeleri, doğası ve tarihi mekanlarıyla her yıl binlerce turist bu güzel ülkeyi ve şehirlerini görebilmek için akın ediyor. Yalnız, ülkenin ilginç bir özelliği var. Almanya’da ‘kıyafetsiz’ olma düşüncesi normal karşılanıyor ve insanlar kamuya açık yerlerde de çıplak dolaşabiliyorlar.


Ülkedeki spa merkezleri, spor salonları, parklar, göller veya havuzlarda insanların çıplak dolaştığını, yüzdüğünü ya da güneşlendiğini görebilirsiniz.

Almanya’da bu akım 19.yüzylın sonlarına doğru başladı. Almanlar, çıplak güneşlenme, yüzme ve spor yapmanın sağlıklı olduğunu düşünüyorlardı.

Tüberküloz ve romatizma gibi hastalıkların tedavisinin de yine egzersiz ve güneşlenmeden geçtiğine inanılıyordu. FKK, kısaca kıyafetsiz olma kültürü, Doğu Almanya’da güçlü bir gelenek halini aldı.

Bu hareket, sağlıklı yaşam, insanların bedenlerinin ötekileştirilmemesi ve eşitsizlikten uzaklaştırma ile ilgiliydi. İçerisinde cinsellik barındırmayan bu kültür, kendini sosyal kısıtlamalardan kurtarmak ve giysilerden kurtulmakla ilgiliydi.



0 comments:

Yorum Gönder